Voorpagina

Blijf op de hoogte

Laat je e-mailadres achter, dan laten wij het weten als er een nieuw artikel verschijnt

Contact Us

Uw contactgegevens worden alleen gebruikt om een melding te geven bij een nieuw artikel.

Blijf op de hoogte

Laat je e-mailadres achter, dan laten wij het weten als er een nieuw artikel verschijnt

Contact Us

Uw contactgegevens worden alleen gebruikt om een melding te geven bij een nieuw artikel.

Dit is een blog over eetgenot.

De foto hierboven laat zien waarom het draait: blijdschap, verrassing, verbijstering, borrelende liefde, zintuiglijkheid, gezelschap…  Maar wat eetgenot precies is, is nog niet makkelijk te zeggen. Het betekent namelijk voor iedereen – in elke streek, in heden en verleden, op elke leeftijd, in elke groep mensen – iets anders. Je eetgenot wordt daarbij ook nog bedreigd, en daarop slaan de ‘bange dagen’ in de linkerbovenhoek. Ik ben iemand die de wetenschap volstrekt serieus neemt en denk dan ook dat een gruwelijke klimaatramp onvermijdelijk is geworden. Wij en de komende generaties zullen al onze veerkracht nodig hebben, maar je vermogen tot genot helpt daarbij. 

Een tip: lees deze blog liefst op je computer. Daar is hij op zijn mooist omdat veel illustraties dan het beste tot hun recht komen. 

De blog beslaat hoe dan ook een heel breed terrein. Gelukkig hoef ik dat niet in mijn eentje te bestrijken: gastbloggers gaan me erbij helpen.

Recent verschenen

Meer eetgenot

Ik ben inmiddels officieel genomineerd voor een belangrijke vertalersprijs (zie daarover in het artikel over de lamsschouder. En voorts is mijn nieuwe maar meestal even opgewekte boek Eetgenot. Over voedselproductie en lekker eten verschenen. Het sluit op de blog aan maar gaat dieper op de zaak in, vertelt een samenhangend verhaal en bevat een lijst met bronnen maar is niet geïllustreerd. Het telt 240 bladzijden, verschijnt bij uitgeverij Noordboek en kost € 22,50. Als je favoriete boekhandel vergeten is om het in te kopen, kun je het rechtstreeks bestellen bij de uitgever: https://www.bornmeer.nl/winkel/eetgenot